Lad os skabe et stærkt Danmark i et stærkt Europa

Vi kæmper bedst for klimaet, freden og demokratiet sammen med vores europæiske familie. Og vi kæmper bedst imod skattely, terror og brud på menneskerettighederne i den samme kreds af lande.

Det er en sandhed, der aldrig har været mere påtrængende end netop nu. Putin i øst, Trump i vest, klimaets katastrofekurs, hvidvask, skattely – alt sammen er grænseoverskridende problemer, som kun kan finde deres svar i et stærkt europæisk samarbejde. Derfor støtter jeg helhjertet EU og det europæiske samarbejde, der nu i syv årtier – for første gang i kontinentets historie – har sikret fred og økonomisk fremgang for alle europæere.

Dermed ikke sagt at EU er perfekt, og for mig er målet heller ikke Europas Forenede Stater. Slet ikke. Der er plads til mange forbedringer, og det er netop derfor, at Danmark skal være med til at sætte kursen og finde de fælles løsninger. Vi skal ikke samarbejde halvt, men helt om vores forsvar og sikkerhed. Vi skal være med til at sætte retning på alle de områder, der er af vital betydning for os. Kun ved at dele vores formelle suverænitet med andre lande kan vi reelt suverænt vinde over de grænseoverskridende problemer, der i dag truer vores sikkerhed og udvikling.