Lad os droppe reservationerne for Ring 5

I sidste valgkamp var der med rette fokus på den helt urimelige situation, som en række borgere er sat i, fordi staten i flere årtier har forbeholdt sig ret til at beholde reservationerne for at eventuelt at kunne bygge en ny motorvej Ring 5 fra Helsingør til Køge.

Men den motorvej kommer aldrig. Det er i sig selv en kamp at finde midler til at bygge de mest oplagte motorveje til Hillerød og Frederikssund, ligesom vi bør prioritere langt flere midler til den klimavenlige kollektive trafik. Dertil kommer, at der – heldigvis – ikke er den politiske vilje til at smadre de skønne naturområder, som det ville kræve, ligesom nye teknologier er godt i gang med at sikre en mere effektiv anvendelse af de veje, som vi allerede har.

Derfor er det urimeligt at fastholde disse reservationer og dermed lægge beslag på store mængder areal til gene for både borgere og kommuner. Og derfor kæmper jeg aktivt sammen med den stiftede borgergruppe Nej Til Ring 5 om at få ophævet reservationerne. Mit ønske er, at de frigivne reservationer især skal bruges til at styrke og udvide de naturskønne områder i den nye nordsjællandske nationalpark Kongernes Nordsjælland.