Lad os stoppe sandsugning i Øresund nu!

For et år siden fremsatte jeg et beslutningsforslag i Folketinget, der skulle stoppe den udvinding af råstoffer i Øresund, som truer med at ødelægge et af de mest naturrige og unikke havområder i Danmark.
Det lykkedes!

Regeringen iværksatte en undersøgelse og har nu besluttet at stoppe udvindingen, da der er andre ligeså gode og billige alternativer. Men regeringen agter stadig at fastholde de tilladelser, der er givet indtil nu. Det må ikke ske! I Øresund har det været forbudt at trawle i årtier, og derfor er der udviklet en fantastisk fauna, der blandt andet betyder store fiskebestande og forekomst af blandt andet marsvin. Den brutale udvinding af sand fjerner de bedste fiskebanker og er helt unødvendig i dette mageløse naturområde. Jeg vil kæmpe sagen til ende med gode lokale kræfter og sikre et fuldt stop nu!

Det langsigtede mål er en maritim nationalpark, der kan spille sammen med den nye nationalpark Kongernes Nordsjælland og give de mest fantastiske rammer for både beboerne i Nordsjælland og de mange turister i området.